Du er her: Forsiden > Forum > HI-Parken
       

Forum

HI-Parken

OBS: Nyeste indlæg vises nu øverst på siden

Der er 18 indlg.
Indlæg
Mikael Lyk Madsen
# 18
17-01-2012 21:47
Hej Christoffer,

Ja det ligner en kæmpe byggeplads, kørte også selv forbi i dag. Det er det område der kaldes HI Park Etape 4, lokalplanen blev vedtaget sidste år. Hvad det præcist er de lavet aner jeg ikke, men noget kloakering lyder ikke helt ved siden af. Der skal også laves nogle veje, ved dog heller ikke om de bliver etableret nu.

Her er et kort fra lokalplanen:


© Herning Kommune

Denne del af HI Parken skal efter planen indeholde et transportcenter af en eller anden slags. Du kan se hele planen her: 31.E7.4 Lokalplan for område i HI-Park

Christoffer Juul Pedersen
# 17
17-01-2012 21:10
Hej Mikael

Kører en del på motorvejen langs HI-parken lige i tiden og undrer mig over det enorme graveprojekt de har gang i mellem Hjem A/S og Danske fragtmænd.
Ved du hvad de har gang i? Det kunne måske godt se ud til at der laves kloak og noget sø.

Mikael Lyk Madsen
# 16
27-03-2011 20:54
Ja det kunne være fint, tror dog det bliver svært. Det er vel stort set alle kommuner syd for Limfjorden der nu tilbyder sig. Men skal det ligge nogenlunde midt i landet med gode motorvejsforbindelser er Herning da et fornuftigt bud.

Endnu bedre ville det være hvis det lykkedes, og man på samme tid kunne få DC til at opføre et nyt svineslagteri derude, så vi kunne slippe for dem i midtbyen. Man må et eller andet sted kunne spare en del ved at lave sådan et dobbelt slagteri, frem for to forskellige. Men det lyder ikke til det er aktuelt lige nu.

Tommy
# 15
27-03-2011 20:26
Rigtig spændende om Herning Kommune kan lokke Danish Crown til at bygge det nye gigantslagteri derude. De gør i hvertfald forsøget.

- Vi er danmarksmestre i jordsalg til erhverv og har også for længst fortalt Danish Crown, hvad vi kan tilbyde, siger Lars Krarup.

Mikael Lyk Madsen
# 14
11-02-2011 21:03
Så er Bach Gruppen endnu engang gået i gang med at bygge i HI-Parken: Bach udvider kraftigt i HI Park

Godt at se de fortsætter med at bygge, dog også ret forventet efter deres køb af 143.000 m2 jord sidste år. Jeg var faktisk selv en tur forbi i sidste weekend, og allerede der undrede jeg mig lidt over hvad det var for et byggeri der var startet. Her er et mobilskud:Udover byggeriet er de også lige nu ved at lave en ny vejforbindelse mellem den gamle del ved hovedvejen og den nye del ud mod motorvejen. Har tegnet vejen ind på kortet herunder med orange farve. Billedet over er taget ved de blå streger på den nye vej:

Mikael Lyk Madsen
# 13
07-10-2010 16:12
En ny lokalplan for den sydvestlige del af HI Parken er på vej i høring. Kan ses på kommunens hjemmeside under byplanudvalgets møde på mandag. Her et lille kort fra lokalplanforslaget, med en sådan udbygning vil HI Parken jo faktisk komme til at hænge sammen med Hammerum (og dermed Herning), og der vil i så fald være "by" helt til kommunegrænsen til Ikast:


© Herning Kommune

Mikael Lyk Madsen
# 12
11-06-2010 09:20
Der er slet ingen tvivl om at det ville være helt optimalt med et nyt slagteri i HI-Parken, det ville både sikre en masse arbejdspladser, midtbyen ville slippe for mange gener fra virksomheden og man ville få et meget attraktivt areal til byudvikling. Skrev noget af det samme for nogle år siden i mit Højhus Tema.

Har længe ment det er helt tosset at have en så stor industriel virksomhed liggende så centralt i byen, med alle de gener og begrænsninger der følger med. Problemet med "planen" er naturligvis at Danish Crown har det meget svært for tiden, og et nyt stort byggeri står nok ikke lige øverst på dagsordnen. Det er nok også lidt svært for kommunen at gøre noget lige nu, for hvis man forsøger at presse DC væk fra midtbyen er der sikkert stor risiko for at de i stedet lukker ned i Herning, hvilket vil betyde at 700-900 mister deres job. Det har kommunen selvfølgelig ikke har interesse i, og slet ikke som tingene ser ud lige nu.

Lige meget hvad tror jeg ikke der findes et slagteri i midtbyen om 10-15 år. Inden for de næste 2-3 bliver miljøkravene endnu engang strammet, og det må betyde at det bliver sværere og sværere for dem at blive i midtbyen.

Nicolai Krogh
# 11
11-06-2010 09:08
@ Morten

Jeg har haft præcist samme ide. Det vil være en fordel for både danish crown og Herning. Om Herning kommune så skal forære dem en grund i HI parken, så synes jeg de skal gøre det - hvis det er lovligt?

Ville meget gerne se et udvalg fra kommunen sætte sig sammen med toppen af danish crown, så de kan se på mulighederne. Et nyt slagterie vil nok koste kassen, men sammenlægning af andre slagterier i Herning og et topmoderne slagteri vil nok på sigt kunne tjænes ind. Herning har jo inden for de næste 10-15 år motorvejsforbindelse til det meste af jylland, så transporten burde ikke være et problem.

Så rigtig go ide Morten - håber Lars Krarup læser med en gang i mellem

Morten Würtz Larsen
# 10
11-06-2010 08:55
Kunne det ikke være en idé hvis danish crown slagteriet inde i Herning flyttede ud i HI parken. Måske endda samle et par af de jyske afdelinger derude. Det ville på mange måder være lettere for dem at transportere varene nu hvor der bliver bygget ny motorvej til både Århus og Vejle. Plus det ville lette på lastbil trafikken inde i Herning og der ville i forbindelse med lukningen af lokalerne i Herning være en ny grund tilgængelig for evt. et nyt højhus byggeri.

Mikael Lyk Madsen
# 9
17-05-2010 20:32
Har lige gravet lidt mere i Bach Gruppens bygninger, det var sørme også dem der byggede derude i 2009 på en 50.000 kvadratmeter stor grund. Det betyder de lige nu har 116.515 m2 fordelt på disse 3 bygninger:

HI-Park 275 - 51.334 m2
HI Park 69A - 39.115 m2
HI-Park 75 - 26.066 m2

Med det nye jord har de vel efterhånden købt over 300.000 kvadratmeter derude, ganske imponerende. Om ikke for andet så både godt for kommunekassen og fordi der er skabt en del nye jobs. Der ligger for øvrigt også en "mindre" grund på 13.500 m2 mellem HI Park 69A og 75, den ejer JFP der har planer om et højlager på grunden. Har dog ikke hørt noget nyt siden denne artikel på AOH: JFP vil bygge højlager i HI-Park.

Som skrevet er der nu tæt på at være udsolgt i HI-Parken, så en del grunde er altså solgt uden der endnu er bygget noget. Jeg ved C.C. Contractor ejer noget jord derude, men ellers aner jeg ikke hvem ejerne er.

Har tegnet lidt på en kort, det er som det ser ud lige nu. De 3 røde bygninger i Bach Gruppens, som sagt tror jeg det nyeste salg ligger nord/nordvest/vest for deres nuværende bygninger (der alle er fuld udlejet), men jeg ved det ikke:


Side 1 af 2  1 2 Nste

Skriv nyt indlæg i denne tråd
Vigtigt: Felter med * skal udfyldes.
Navn: *
Flg debatten pr e-mail:
Email: *
Bliver ikke vist
Password: *
 Ny bruger? - Registrer dig her
Dit indlæg: *
 

Kontakt os